CELLULOSE ISOLATIE

Cellulose van papiervlokken met uitstekende koelende en vochtregulerende eigenschappen voor houtskeletbouwwoningen en renovatiewerkzaamheden.

Koelend
Warmtewerend
Binnenklimaat
Brandvertragend
Betaalbaar
Vochtabsorberend
WAT IS CELLULOSE?

Cellulose isolatie is een relatief goedkope manier van isoleren die de laatste jaren aan heel wat populariteit heeft gewonnen. Zoals de naam al zegt, bevat het een bepaalde hoeveelheid cellulose, een bestanddeel van papier. Daarom staat cellulose isolatie ook bekend onder de naam papiervlokken. Deze vlokken worden gemaakt van gerecycleerd krantenpapier. Om dit papier geschikt te maken voor isolatiedoeleinden, wordt het in een aantal stappen machinaal versnipperd en voegt men er vervolgens additieven aan toe om het materiaal brandwerend en schimmelwerend te maken. Het materiaal heeft een uitstekende isolatiewaarde (0,039 W/mK) en is bijzonder milieuvriendelijk omdat het volledig gemaakt is van gerecycleerde materialen.

Wij maken hierbij gebruik van THERMOFLOC. THERMOFLOC is een gecertificeerd, kwalitatief hoogwaardig isolatiemateriaal, dat gewonnen wordt uit gesorteerd krantenpapier. De hoge kwaliteit van het product wordt bevestigd door een Europese goedkeuring, ISO-certificering en de onderscheiding met het keurmerk van Natureplus. Het 100% organische isolatiemateriaal is uit bouwbiologische en ecologische oogpunten een bijzonder verdraagzame grondstof, die geproduceerd wordt met weinig energie. Al meer dan 100 jaar wordt dit cellulose isolatiemateriaal succesvol en efficiënt gebruikt. Let op: Dit materiaal is alleen te gebruiken bij houtskeletbouw, neem contact op voor meer informatie.

Voordelen:

  • Cellulose excelleert door een hoge thermische isolatiewaarde (0,039 W/mK).
  • Naadloze en koudebrugvrije isolatie.
  • De positieve akoestische eigenschappen zijn een van de voornaamste redenen waarom dit product wordt gekozen. Door de lage dichtheid van het materiaal wordt ongewenst geluid tegen gehouden.
  • Cellulose is in staat om tot 30% van zijn gewicht in water op te nemen, wat het risico op condensatie en vocht in muren beperkt.
  • Voor het brandveiligheidsaspect voldoet dit isolatiemateriaal aan hoge eisen, cellulose heeft in constructiedelen een brandklasse B-s2-d0, wat betekent: het materiaal vertraagt de brand.
Vraag een vrijblijvende offerte aan
HOE WERKT CELLULOSE?

Cellulose wordt in dichte constructies ingeblazen (vloeren, wanden en daken). Dit kan zowel op de bouwplaats, als tijdens de fabrieksmatige productie van bouwdelen. Met een blaasmachine blaast de applicateur de isolatie in, waarbij een elektronisch gestuurde drukregeling zorgt voor de gewenste druk en hoeveelheid. Papiervlokken zijn bij uitstek geschikt om ingeblazen te worden in daken, vloeren of spouwmuren. Het materiaal voegt zich tijdens het inblazen zeer goed samen en vormt dan een naadloze isolatie om balken, leidingen en andere objecten. Door het gebruik van de juiste materialen in combinatie met cellulose ontstaat een homogene scheidingsconstructie.

Cellulose is als materiaal onderscheidend vanwege de koelende en vochtregulerende eigenschappen. Het product kent een hoog warmte­accumulerend vermogen, waardoor ruimten sterk gevrijwaard blijven van binnendringende warmte. Dit maakt het zeer geschikt voor ’s zomers hete vertrekken, zoals vlieringen, slaapruimten onder dak-beschot en ook bedrijfshallen. Een ander voordeel is de vocht­regulerende eigenschap, die de noodzaak van niet-ademende damp­remmers uitsluit. Anders gezegd: cellulose absorbeert water bij vochtige omstandigheden, terwijl in droge vertrekken juist het tegenover­gestelde gebeurd. Dus met blijvend ademende ruimten als resultaat.

Neem contact met ons op

VIDEOS CELLULOSE ISOLATIE