RENOVATIE

Veel oude boerderijen en monumentale panden zijn niet geïsoleerd. De hoge stookkosten zijn vrijwel altijd een probleempunt door het gebrek aan isolatie. Het is lastig om deze gebouwen goed te kunnen isoleren met standaard isolatiemethoden vanwege de authentieke bouwstijlen. Een goede oplossing voor dit probleem is om cellulose isolatie toe te passen bij de verdiepingsvloeren en daken. Cellulose is namelijk heel flexibel toe te passen in bestaande houten constructies. De bestaande constructies kunnen met minimale aanpassen worden gebruikt om te isoleren met cellulose. De renovatie van een boerderij is een slimme ingreep om de stookkosten drastisch te verminderen.

Om een woning te kunnen isoleren met cellulose isolatie wordt eerst een gat in de beplating geboord. Vervolgens kan de cellulose isolatie in de wand worden aangebracht.

Bij het isoleren van daken worden gaten aangebracht in het doek. De cellulose isolatie kan dan via deze gaten worden aangebracht in het dakvlak.

De gaten in het dakvlak worden afgeplakt. De gaten in de beplatingen van de wanden worden gedicht met kurk.

DAKEN

Vele daken van oude woningen zijn weinig tot niet geïsoleerd. Deze daken laten dan ook veel kostbare warmte door naar buiten. Om dit warmteverlies tegen te gaan is het verstandig om uw dak te laten isoleren door een gecertificeerd isolatiebedrijf. Voor zowel nieuwbouw als renovatie isoleren wij uw houtskeletbouwwoning of -bedrijfspand met THERMOFLOC. Dit isolatiemateriaal is gemaakt van cellulosevezels, afkomstig van oud papier. Dit maakt het isolatiemateriaal milieuvriendelijk. Tot slot geniet u met dit isolatiemateriaal van een veel lagere energierekening. Heeft u interesse in het isoleren van uw dak? Maak dan een afspraak met ons.

WANDEN

Inblaasnoord B.V. kan uw scheidingsconstructie inblazen met cellulose isolatie. De warmteweerstandseisen zijn in 2015 bijgesteld naar 4,5 m2K/W voor de gevels. Deze eis is zeer makkelijk te halen met cellulose isolatie maar het is ook belangrijk om naar de toekomst te kijken. Juist nu is het belangrijk om uw woning goed te laten isoleren zodat u Vele daken van oude woningen zijn weinig tot niet geïsoleerd. Deze daken laten dan ook veel kostbare warmte door naar buiten. Om dit warmteverlies tegen te gaan is het verstandig om uw dak te laten isoleren door een gecertificeerd isolatiebedrijf. Voor zowel nieuwbouw als renovatie isoleren wij uw houtskeletbouwwoning of -bedrijfspand met THERMOFLOC cellulose isolatie. Dit isolatiemateriaal is gemaakt van cellulosevezels, afkomstig van oud papier. Dit maakt het isolatiemateriaal milieuvriendelijk. Tot slot geniet u met dit isolatiemateriaal van een veel lagere energierekening. Heeft u interesse in het isoleren van uw dak? Maak dan een afspraak met ons.

  • Buitenwanden
    Het isoleren van de buitenwanden wordt gedaan door gaten aan de binnenkant van de wand te boren. Deze gaten worden vervolgens gebruikt om de cellulose in te blazen in de wandconstructie. Om de gaten te dichten worden doppen van kurk gebruikt met dezelfde diameter als de boor. De gunstige isolatiewaarden van cellulose isolatie zorgen ervoor dat de stookkosten laag blijven.
  • Binnenwanden
    Het isoleren van de binnenwanden wordt op dezelfde manier gedaan als de buitenwanden. De technische eigenschappen van cellulose isolatie zorgen ervoor dat de akoestiek in de woning optimaal is. Gehorige verdiepingsvloeren en binnenwanden zijn niet meer van toepassing bij het gebruik van cellulose isolatie
VERDIEPINGSVLOEREN

Cellulosevezels zijn uitermate geschikt voor het isoleren van panden. Ze bevatten namelijk koelende, warmte-accumulerende en vochtregulerende eigenschappen. Hierdoor is uw ruimte sterk gevrijwaard van binnendringende warmte. Uw vertrekken, die ’s zomers erg kunnen opwarmen, blijven heerlijk koel dankzij de cellulosevezels. In de winter daarentegen zult u het niet koud krijgen, omdat onze isolatie de kou buiten houdt. Voor het inblazen van het isolatiemateriaal gebruiken wij alleen maar gecertificeerde inblaasmachines. Alvorens we deze gebruiken, controleren en berekenen wij uitvoerig de structuur en wanddikte van de betreffende muur. Dit maakt het mogelijk dat we precies de juiste hoeveelheid aan isolatiemateriaal gebruiken. Zo gaat er niets verloren.

Isolatiemogelijkheden

  • Verdiepingsvloeren
  • Vlieringen
REFERENTIES